Wie is die krullenbol?

Zoals je misschien al had begrepen ben ik dus Jeroen van de Bovenkamp.

Ik ben een 31 jarige video-filmmaker en fotograaf. Afgestudeerd aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Parttime ben ik werkzaam bij de zorgorganisatie Fier: het landelijk expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Hier ben ik werkzaam als videograaf maar houd ik mij daarnaast ook bezig met alle andere visuele communicatie middelen zoals fotografie en vormgeving.

De rest van mijn tijd besteed ik aan andere inspirerende projecten waar mijn taak is de verhalen te delen doormiddel van video, film en fotografie. 

Waar vindt je die krullenbol?

Welkom in mijn studio 
Nel Studios is de plek voor de makers van muziek, beeld en woordkunst. Deze studio deel ik met onder andere Dichter Bij Leeuwarden en Tristan Visser. Allemaal getalenteerde mensen waar altijd de deur van open staat om te betrekken bij een project voor hun vakgebied of om even te sparren.

Waar kan je deze krullen voor inzetten?

Visuele versterking voor je project
Ik ben breed inzetbaar als het aankomt op visuele online media zoals video, foto, vormgeving en social media. Maar het liefst duik ik in het tot leven brengen van verhalen in korte documentaires. Onlangs maakte ik met Tristan Visser een documentaire voor de NPO en Omrop Fryslan genaamd Onder water. Een film over zijn zoektocht naar onderwater geluidsvervuiling en de invloed op het zeeleven met als voorbeeld de walvissen. Hiervoor heb ik een deel van de beelden gefilmd en deed ik de volledige montage.

Krullenbol gaat live

Livestreamen op alle online kanalen
In 2020 is livestreamen belangrijker dan ooit geworden en die trend blijft doorzetten. Tijdens mijn opleiding heb ik veel ervaring met livesteams opgedaan maar dat heb ik nu uitgebreid naar de mogelijkheid om een volledige live-uitzending aan te kunnen bieden. Hiervoor kan ik op locatie komen of we doen dit direct vanuit de studio in Zalen Schaaf.